PROJECTONTWIKKELING

Schove Groep wil mooie projecten ontwikkelen! Centraal daarbij staat wat mensen nodig hebben om prettig te wonen, werken en samen te leven, maar vooral om volop te genieten. We laten ons daarbij steeds inspireren door frisse innovatieve ideeën en duurzame oplossingen.

Verder lezen

Gebieds-ontwikkeling A-kwartier

In 2015 is de gemeente Groningen gestart met de gebiedsontwikkeling van het A-kwartier. Hiermee wil de gemeente Groningen het woon- en leefklimaat verbeteren in het A-kwartier. De gemeente heeft de samen met buurtbewoners, eigenaren en ondernemers de Toekomstvisie A+kwartier gemaakt, bestemmingsplannen gewijzigd en stimuleringsregelingen geïnitieerd. In februari 2016 is door Roeland van der Schaaf (wethouder) het feestelijke ‘startschot’ gegeven voor de bouwwerkzaamheden in het A-kwartier. Schove Groep is als eigenaar van meerdere panden in de Muurstraat, als eerste gestart met de transformatie van prostitutiepanden naar woningen. Eerste oplevering in april 2016 van 2 stadswoningen.

Kraggenburcht

Dit project heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Schove groep had deze locatie aan de Friesestraatweg al langer in bezit. Er stond een oud vervallen boerderijtje, karakteristiek voor de oude uitvalsroute van de stad Groningen, maar te slecht om te behouden. In 2017 is daarom op deze plek een appartementencomplex gerealiseerd met 20 luxe appartementen.

Nominatie Groninger Architectuur prijs 2018:
https://www.dagvandearchitectuurgroningen.nl/

Heresingel 32-36 Groningen

In 2018 heeft de Schove Groep het voormalige pand van zorgcentrum Rikkers-Lubbers aan de Heresingel in Groningen aangekocht. Na een tijdelijke invulling van de panden is in februari 2020 gestart met de verbouw en renovatie van het eerste pand. Eind 2020 zijn de eerste zes hoogwaardige appartementen opgeleverd.

In het tweede kwartaal van 2021 is begonnen met de renovatie van het tweede pand. Naar verwachting worden begin 2022 de volgende vijf hoogwaardige appartementen opgeleverd.

In het laatste kwartaal van 2021 hebben we de onherroepelijke vergunning voor Heresingel 36 verkregen. Met de renovatie van dit laatste en tevens grootste pand wordt in 2022 gestart.