Als je gaat studeren in Groningen dan wil je daar natuurlijk ook wonen. De meeste studenten wonen dan ook in een studentenkamer. Dat is een goede manier om in de stad te wonen. Waar moet je allemaal op letten als je op kamers wilt in Groningen? In deze blog bespreken we de belangrijkste punten.

Studentenkamers

Om te beginnen: wat is een studentenkamer? Een studentenkamer is een kamer voor studenten. Je huurt hem bij een huisbaas, die zelf in het huis woont, of je huurt hem in een zogenaamd studentenhuis, waar meerdere studenten op kamers wonen.

Op kamers: waar let je op bij een bezichtiging?

Heb je een leuke kamer gevonden en ga je deze bezichtigen, dan zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Allereerst natuurlijk de prijs. Wat ga je betalen en is dat een vaste inclusiefprijs of zijn er nog verborgen kosten. Het is belangrijk dat je van tevoren goed weet wat je kunt betalen, aangezien je meestal snel moet beslissen of je een kamer wilt of niet. Een goed beeld van de totale maandlasten is dus belangrijk, en dit is niet altijd hetzelfde als de huurprijs.

Let daarnaast goed op de staat van het onderhoud in het huis waar je gaat wonen. Hoe ziet je kamer eruit? Zijn er ramen of kozijnen kapot? Hoe zien de muren eruit? Zie je vochtplekken op de plafonds of muren? Het is ook goed om op de gehorigheid te letten. Zo merk je snel of je er prettig kunt wonen met je nieuwe
huisgenoten.

En dat is meteen ook een belangrijk punt: met wie ga je er wonen? Denk je dat je fijn kunt wonen met de mensen die er al zitten? Het is immers essentieel dat je je op je eigen woonplek veilig voelt. Je moet je op je gemak kunnen voelen.
Let ten slotte ook goed op de locatie van de kamer in de stad. Hoe ver zit je van je universiteit en de stad vandaan? Hoeveel tijd ga je kwijt zijn aan vervoer? En is dat het je waard?

5 tips voor een toffe, budgetproof studentenkamer

Tot slot geven we je nog vijf tips om je studentenkamer helemaal klaar te maken.
1. Geef je muren een likje verf voor een persoonlijke touch.
2. Koop tweedehands meubels en knap ze op. Dat scheelt veel geld en je geeft je kamer meteen wat persoonlijkheid mee.
3. Koop een mooi dekbedovertrek. Aangezien je gasten meestal in de kamer zullen zijn waar je ook slaapt, is een mooi dekbedovertrek meteen een goede eyecatcher.
4. Koop planten! Zij geven je kamer meteen wat leven en bovendien zijn ze goed voor de luchtzuiverheid.
5. Accessoires! Dit is de finishing touch voor iedere kamer. Met kleine accessoires maak je een kamer echt van jou.
Succes in je nieuwe kamer!